معرفی نامه ای از زبان استاد سید محمد صالحی کوشا :
استاد فراز ، در بهمن ماه سال ۱۳۱۷ در خانواده ی مذهبی در روستای (( آشمسیان )) از توابع شهرستان خمین دیده به جهان گشوده ، نام او را (( محمد تقی )) نهادند . بیش از دو سال نداشت که از دامن پر عطوفت مادر محروم گردید . در سال ۱۳۲۲ به مکتب خانه رفت و از محضر معلمان روحانی و نیز با کمک پدرش که مردی مقید بود ، دروس قرآنی و احکام دین را آموخت .
بعد از فراگیری قرآن و مسایل دینی با علاقه ی فراوانی که به شعر و ادبیات داشت از آثار بزرگانی چون سعدی ، حافظ ، نظامی ، و دیگر شعرا بهره برد . کتاب (( نصاب صبیان )) – در مورد صنایع شعر – و دیگر کتب و عربی و فارسی را به عنوان کتاب های درسی مورد استفاده قرار داد ، در ده سالگی از سایه پر مهر پدر نیز محروم گردید و یک سال بعد از فوت پدر به تهران عزیمت و نزد برادر بزرگوارش زنده یاد (( استاد محمد علی مردانی )) شاعر معاصر زندگی جدید خود را آغاز کرد . پس از دریافت مدرک ششم ابتدایی ضمن فعالیت های روزانه در کلاس های شبانه مشغول و تا مقطع متوسطه به تحصیل ادامه داد .
با علاقه فراوان به ادبیات و استفاده از محضر برادر و دیگر شعرا در سال ۱۳۵۱ (( تاسیس انجمن نغمه سرایان مذهبی به همت شادروان محمد علی مردانی )) به عضویت انجمن در امد .
در سال ۱۳۷۸ که استاد مردانی رحمت الله علیه به ملکوت اعلا پیوست فرزند آن فقید – آقای مسعود مردانی – به مدت دوسال اداره ی انجمن را به عهده گرفت و سپس آقای فراز برای حفظ دست آورد های آن فقید و به منظور خدمت به فرهنگ و ادب کشور عزیزمان ، مسئولیت انجمن را به عهده گرفت و هم اکنون با تلاش ایشان و یاری دیگر اعضا انجمن بر قرار می باشد .
جناب فراز با توجه به اشعار فراوانی که دارد پیوسته از چاپ آن ها خود داری می نمود ، اما به جهت اصرار خانواده و دوستان و اشنایان راضی به چاپ کتاب های فریاد سکوت و فریاد عطش گردید .
۱۳۹۰/۹/۳۰